Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin

Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin are drept scop stimularea și promovarea afacerilor administrate de către femei.

Scopul principal al Programului este acordarea suportului financiar și non financiar pentru dezvoltarea antreprenorialului feminin prin sporirea numărului de femei antreprenoare și îmbunătățirea performanțelor economice întreprinderilor micro, mici și mijlocii conduse de femei.

Componentele Programului reprezintă o abordare integrată a serviciilor pentru dezvoltarea pe termen lung a afacerilor gestionate de femei

Măsura 1
Suport financiar nerambursabil pentru antreprenoarele debutante
Măsura 2
Suport financiar nerambursabil pentru întreprinderile în dezvoltare
Măsura 3
Asistența tehnică pentru susținerea antreprenoarelor
Măsura 4
Promovarea imaginii femeilor antreprenoare

Programul își propune atingerea următoarelor obiective:

Criterii de eligibilitate:

Femeie, cetățean al Republicii Moldova.
Intenționează să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova sau să dezvolte afacerea existentă.

Acestea reprezintă o abordare integrată a serviciilor pentru dezvoltarea pe termen lung a afacerilor gestionate de femei.

2 000 000 MDL
Pentru acțiuni de tehnologizare și retehnologizare, după formula de 1+1 (50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului).
50% / 50%
1 500 000 MDL
Pentru utilaj, echipament și instalații de valorificare a surselor de energie alternativă după formula de 1+1 (50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului).
50% / 50%

Femeile, tot mai prezente în afaceri

Dovadă clară că acum au mai multe posibilități de afirmare, că acum ele pot fi ajutate să-și construiască o cariera antreprenorială de succes.

Economia Moldovei poate fi condusă și de femei – cu inteligență emoțională, cu atitudine și cu implicare totală.

Programul FEMEI ÎN AFACERI are capacitatea de a reduce din inegalitatea de gen, poate ajuta femeile să obțină abilități manageriale prin dezvoltarea afacerilor, preponderent în zonele rurale, poate spori accesul acestora la resurse, servicii și tehnologii moderne.

Femeile pot avea ambiția de a se ridica la standardele cele mai înalte – cu tenacitate, pasiune, discernământ – în identificarea oportunităților și marea dorință de a reuși în domeniul afacerilor, care nu aparține doar bărbaților puternici.

Aplică acum

Ai obiective mari pentru afacerea sau comunitatea ta? Completează formularul de mai jos pentru a face primul pas spre transformarea lor în realitate.

Descoperă alte programe