Granturi: domeniul vitivinicol

Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) lansează un apel de finanțare prin grant pentru susținerea creșterii competitivității și performanțelor industriei vitivinicole, denumit generic „Program de susținere a micilor producători de vinuri și a vinăriilor tranziție pentru afaceri reziliente și sustenabile „Vin în Viitor”, care va fi implementat prin intermediul a două programe distincte:

  1. Programul de Mentorat și creștere a micilor producători de vinuri (prescurtat „Program de Mentorat ASW”).
  2. Programul de ameliorare a calității produselor vinicole a „vinăriilor în tranziție” (prescurtat „Programul Pick-Up/PQUP”).

Prin acordarea acestor granturi, proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea competitivității industriei vitivinicole prin susținerea unităților vitivinicole ale Moldovei în dezvoltarea capacităților de producere a vinului de calitate, îmbunătățirea potențialului de marketing și creșterea exporturilor pe piețele țintă, dezvoltarea și valorificarea oportunităților de dezvoltare a turismului vitivinicol, asistarea start-up-uri și dezvoltarea micilor producători de vinuri din Moldova, susținerea evoluției spre calitate și valoare adăugată a „vinăriilor tranziție”, dar și prin implementarea codurilor, standardelor și practicilor de sustenabilitate.

Proiectul competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova anticipează acordarea a aproximativ 4,600,000.00 MDL pentru finanțarea apelului de grant.

Vor fi acordate mai multe granturi în baza acestui apel de finanțare în cadrul căruia beneficiarii selectați vor primi sume individuale în baza negocierilor finale și în funcție de activitatea propusă.

În scopul demonstrării angajamentului față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului, de la 25 la sută până la 60 la sută în funcție de program.

Data încheierii apelului de finanțare: 14 iulie 2023

Sursa: agrobiznes.md