GRANTURI PENTRU VINĂRII

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova lansează un apel de cereri de grant destinat vinăriilor moldovenești pentru creșterea productivității și calității în scopul extinderii legăturilor comerciale prin intermediul a două programe distincte.
Granturile preconizate au ca scop să susțină producătorii de vin din regiunile delimitate cu Indicație Geografică Protejată (IGP) Codru, Ștefan Vodă, și Valul lui Traian prin implementarea următoarelor programe:

  1. Programul de Mentorat și Suport pentru micii producători de vinuri implementat în colaborare cu Uniunea Micilor Producători de Vinuri „Dionysos” și Oficiul Național al Viei și Vinului.
  2. Programul de ameliorare a calității produselor vinicole a „vinăriilor în tranziție de dezvoltare” implementat în colaborare cu Oficiul Național al Viei și Vinului.

Proiectul APM anticipează acordarea mai multor granturi în baza acestui apel de finanțare în cadrul căruia beneficiarii selectați vor primi sume individuale în valoare de:

  1. până la 343,000 MDL – pentru solicitanții care aplică la Programul de Mentorat și Suport pentru micii producători de vinuri și,
  2. până la 462,300 MDL – pentru solicitanții care aplică la Programul de ameliorare a calității produselor vinicole a „vinăriilor în tranziție de dezvoltare”.
  3. 25% din valoarea totală a activității pentru solicitanții care aplică la Programul de Mentorat și Suport pentru micii producători de vinuri. Proiectul APM nu va contribui cu mai mult de 75% din valoarea activității.
  4. 60% din valoarea totală a activității pentru solicitanții care aplică la Programul de ameliorare a calității produselor vinicole a „vinăriilor în tranziție de dezvoltare”. Proiectul APM nu va contribui cu mai mult de 40% din valoarea activității.

Data încheierii: 26 martie 2021