Proiectul Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI)

Obiectivele specifice ale liniei de granturi investiționale competitive, implementate în cadrul Componentei 2 sunt:

Scopul principal al Proiectului AGGRI este consolidarea sectorului agricol din Republica Moldova, prin îmbunătățirea continuă a sistemului de management al siguranței alimentelor, revitalizarea sectorului zootehnic și reabilitarea sistemelor de irigare.

Proiectul cuprinde trei componente distincte. În cadrul Componentei 1 – ”Îmbunătățirea guvernanței și managementului cunoștințelor agricole” – Proiectul va oferi sprijin pentru pregătirea Agenției de Intervenție și Plăți pentru asimilarea în viitor a fondurilor UE de preaderare (Programul IPARD); fortificarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și modernizarea serviciilor de medicină veterinară prin crearea centrelor de excelență și a echipelor veterinare mobile.

Cea de-a doua componentă – ”Creștere prin dezvoltarea lanțurilor valorice” – vizează dezvoltarea sectorului de lapte și carne. Un element important al acestei componente va fi Programul de granturi pentru sectorul zootehnic, care prevede acordarea de finanțare nerambursabilă de până la 1 milion de dolari SUA pentru modernizarea fermelor de lapte și a celor de carne.

Nu în ultimul rând, se propune reabilitarea a 3 sisteme centralizate de irigare – Tudora, Etulia și Țețcani. Aceste activități vor fi realizate în cadrul celei de-a treia Componente – ”Sporirea rezilienței prin servicii de irigare”.

Aplică acum

Ai obiective mari pentru afacerea sau comunitatea ta? Completează formularul de mai jos pentru a face primul pas spre transformarea lor în realitate.

Descoperă alte programe