Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”

Programul PARE este destinat lucrătorilor migranţi şi rudelor de gradul I ai acestora, care intenţionează să investească remitenţele în iniţierea sau în dezvoltarea unei afaceri.

CRITERII DE ELIGIBILITATE

Criteriul 1
Este lucrător migrant din Republica Moldova, soț sau rudă de gradul I – beneficiar de remitențe;
Criteriul 2
Este cetățean al Republicii Moldova;
Criteriul 3
Dorește să-și lanseze propria afacere în Republica Moldova sau să dezvolte afacerea existentă;
Criteriul 4
Poate confirma, prin prezentarea documentelor justificative, că mijloacele financiare pe care le deține provin din remitențe.

Obiectivele programului

Componentele programului PARE 1+2

250.000 MDL
Componentele programului PARE 1+2
50% / 50%
500.000 MDL
Suport financiar nerambursabil pentru afacerile în dezvoltare în baza Regulii 1+2
30% / 70%

ÎMPREUNĂ PUTEM CREA VIITORUL ACASĂ.

Migrația mai rămâne preocuparea cetățenilor dar și a instituțiilor abilitate de a o opri. ODA prin Programul de Atragere a Remitențelor în Economie (PARE 1+2) – propune șansa unui viitor acasă pentru persoanele interesate să revină din străinătate și să inițieze o afacere. Acest proiect poate fi o reabilitare emoțională și financiară pentru cei care nu își mai doresc să fie angajatul cuiva, ci au intenția să-și gestioneze afacerea, fiind propriul său șef. E momentul să reveniți cu experiența acumulată pentru a investi în potențialul uman și practic al vostru. Aceasta, v-ar asigura un venit considerabil, iar țării – o creștere constantă a economiei.

Aplică acum

Ai obiective mari pentru afacerea sau comunitatea ta? Completează formularul de mai jos pentru a face primul pas spre transformarea lor în realitate.

Descoperă alte programe