GRANTURI PENTRU TINERI

Fundația Est-Europeană, cu sprijinul Uniunii Europene, anunță Concursul de granturi pentru crearea și dezvoltarea Fondurilor de susținere a antreprenoriatului pentru tineri.

Începând cu 1 februarie 2021, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea din partea Suediei, Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”. Proiectul, cu durata de 40 de luni, are ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Una din activitățile proiectului presupune finanțarea a 10 Fonduri de Antreprenoriat pentru Tineri cu scopul de a sprijini angajarea tinerilor NEET (aflați în afara sistemului de educație, formare și ocupație profesională). De asemenea, proiectul își propune să sprijine crearea și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) viabile la nivel local.

Concursul de granturi are drept scop susținerea organizațiilor societății civile în vederea abilitării economice a tinerilor din categoria NEET și antrenarea acestor tineri în dezvoltarea afacerilor. Astfel, proiectele vor avea ca obiectiv stimularea și mobilizarea tinerilor din categoria NEET la nivel local și implementarea inițiativelor de afaceri. Fondurile create vor contribui la susținerea implementării a cel puțin 60 de inițiative antreprenoriale ale tinerilor din regiuni.

Solicitanți eligibili:
Organizații nonprofit (necomerciale), organizații ale societății civile (asociații obștești, fundații, organizații comunitare, instituții necomerciale) care operează la nivel național, regional sau local; persoane juridice stabilite și înregistrate pe malul drept sau stâng al râului Nistru.
Solicitanții trebuie să fie direct responsabili de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar.
Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 20 aprilie 2021.

Completează formularul pe pagina principală a site-ului fonduri.md și noi revenim cu cun apel pentru a te asista.